Start » Rekrytering

Rekrytering

Rekrytering

– Ska man växa från 80 till 150 personer på mindre än ett år ställs det höga krav på rekryteringen.

Anoto är ett dotterbolag till C-Technologies. Företaget utvecklar ett intelligent ”papper” samt en penna som kan överföra det du skriver eller ritar till din dator eller mobiltelefon.

Med Anotopennan kommer användaren alltså aldrig att behöva skriva rent sina anteckningar, de hamnar direkt i datorn. Redan i dag, ett år innan pennan finns, har Ericsson lagt en order på en miljon pennor.

För att kunna möta marknaden och utvecklas så snabbt som möjligt är rekryteringen en nyckelfråga för Anoto.

– Att hitta rätt kompetens är väldigt svårt i dag. Vi söker främst mjuk- och hårdvaruutvecklare, affärsutvecklare och projektledare och det råder brist på alla de kategorierna i dag, säger Anna Österlund, Human Resource Manager på Anoto.

Till sin hjälp har Anna Österlund Plenia och rekryteringssamordnaren Sven-Åke Olsson. Genom sökningar i Plenias databas har Anna hittat en mängd kandidater som sedan Plenia har kontaktat.

– Plenia ”säljer in” Anoto till kandidaten och om personen är intresserad ser Plenia till att vi kommer i kontakt med varandra. Samarbetet fungerar bra och vi har gjort cirka tio rekryteringar genom Plenia, förklarar Anna Österlund.

Anoto grundades för drygt ett år sedan och är alltså i dag cirka 80 personer. Målet är att vara 100 personer före årsskiftet och 150 före sommaren. För att nå de målen använder Anoto alla tänkbara rekryteringsvägar, där Plenia utgör ett viktigt alternativ.

Annas bästa rekryteringstips:

  • Göra en tydlig kravspecifikation innan rekryteringsprocessen börjar.
  • Kandidater i sökbanken är en färskvara, kontakta därför omgående Plenia när du gjort ditt urval.
  • Agera snabbt för att komma i kontakt med kandidaten om Plenia lyckats få ett ja. Snabb återkoppling är viktig PR för företaget och ofta avgörande för att lyckas med rekryteringen.

Tips!

Plenia är ett enkelt sätt att mötas. På Träffpunkt Plenia hittar du information och intressanta artiklar som hjälper dig i karriären eller med rekryteringen.

Läs artiklar om stresshantering och arbetsmarknad i månadens nyhetsbrev!

 

  • Varför hjärnan måste ha roligt
  • Stressad? Ta vara på dig själv – ingen annan gör det
  • Sju svåra år? Inte för civilingenjörer
  • IT-mässa på gång! Vi bjuder dig på Connect 2001.

Rekrytering för alla