Start » Månadens företag

Månadens företag

Detta är månadens företag

Optimal kundservice övertygade Gunnar Ågren på Cyber Com Consulting.

– Plenias främsta styrka är deras omsorg och servicevilja. De har en optimal kundservice, är flexibla och kan utan problem anpassa sig efter mina önskemål. För mig är de den perfekta rekryteringspartnern, säger Gunnar Ågren, VD för Cyber Com Consulting ProvideIT som ingår i Cyber Com Consulting Group.
Cyber Com Consulting Group arbetar med systemutveckling, projektledning, och verksamhetsutveckling inom huvudsakligen e-business och telekom. Företaget startade i Sverige för sex år sedan. I dag består Cyber Com av cirka 300 medarbetare som är fördelade på ett 20-tal olika dotterbolag.

– Tack vare de små bolagen som maximalt ska ha 25 medarbetare kan vi kombinera småföretagarandan och trivseln i det lilla bolaget med det stora företagets samlade resurser och kompetens, förklarar Gunnar Ågren.

Han berättar att Cyber Com har en strikt rekryteringspolicy.
– Vi rekryterar medarbetare som antingen har relevant högskoleutbildning och minst tre års erfarenhet eller enbart minst fem års branscherfarenhet. Exempel på intressanta yrkesgrupper är systemvetare, civilingenjörer och datavetare. Man behöver inte ha jobbat som konsult tidigare men måste vara mogen för att gå in i konsultrollen. Att hitta rätt medarbetare är inte alltid så lätt, därför är det extra viktigt att ha en bra partner som Plenia.

Lyckade rekryteringar

Gunnar Ågren kom i kontakt med Plenia i maj förra året.
– Jag samarbetade redan med ett antal olika rekryteringsföretag och var lite tveksam inför att anlita ännu ett, men bestämde mig för att testa. Det som tilltalade oss direkt var att vi kan söka i deras databas och göra egna bedömningar av kandidaterna. Att det sedan är Plenia som sköter den personliga kontakten passar oss utmärkt. Vi fick ett väldigt bra bemötande av Plenia och bestämde oss för att fortsätta anlita dem.

Hittills har samarbetet lett till sex rekryteringar av systemutvecklare.
– Vi är mycket nöjda, det har varit till 100 procent lyckade rekryteringar. Plenias service att kontinuerligt hjälpa oss igenom rekryteringsprocessen har underlättat vårt personalarbete enormt. Plenias främsta styrkor är deras omsorg och servicevilja, att de har hög kvalitet på kandidaterna i databasen och att man får många intressanta svar. Det är några stora anledningar till att jag vill använda mig av Plenias tjänster även i fortsättningen.

Plenias personliga engagemang en positiv överraskning

Efter fyra år på samma jobb kände Gustaf Liljeberg att det var dags att röra på sig. Mest på skoj lade han in sin CV på en rad olika jobbsajter på nätet. Det resulterade i att han via Plenia hittade ett nytt jobb på Oracle Consulting i Kista.

Gustaf Liljeberg började arbeta direkt efter att han avslutat sina informatik studier på Linköpings Universitet.

– För något år sedan började jag känna att jag behövde miljöbyte. Jag hade gått in lite i väggen på mitt förra jobb och tyckte inte att jag utvecklades lika mycket som i början.

Eftersom han redan hade ett jobb och vare sig hade tillräcklig motivation eller tid för att lägga ner arbete på att aktivt söka upp potentiella arbetsgivare, valde Gustaf att lägga in sin CV på ett antal olika jobbsökarsajter på nätet.
– Jag hade rätt låga förväntningar och tänkte att jag kanske får ett mail om något jobb som skulle passa mig. I vissa fall så stämde det, det var stor skillnad mellan olika jobbsökarsajter. Vissa har gått in för att sköta allt via nätet medan Plenia valt att använda sig av vanliga brev och personlig kontakt via telefon. Det gav ett professionellt intryck och jag fick väldigt bra hjälp genom hela rekryteringsprocessen.

Snabb kontakt
Han berättar att det bara dröjde någon dag innan Plenia ringde upp.
– Jag fick en personlig kontakt direkt vilket var en positiv överraskning. Efter det fick jag ett antal erbjudanden och var på att par intervjuer, men det var inget som jag nappade på. Sedan gav jag Plenia ett tips om att jag antagligen skulle vara intressant för Oracles verksamhet. Plenia kontaktade Oracle och där blev det träff direkt.
Sedan mitten av mars arbetar Gustaf som konsult/utvecklare på Oracle Consulting
– Det var ganska länge sedan jag lade in min CV i databasen. Men från det jag verkligen bestämt mig för att byta jobb tills jag hittade ett nytt, som jag ville ha, tog det bara ett par månader.

Personligt intryck
Av alla de jobbsajter som Gustaf testat tycker han att Plenia var den mest personliga.
– Det var mycket småsaker som gjorde att jag kände mig som något mer än bara ett namn i deras databas. Jag fick en t.ex. CD-skiva i julklapp och blommor första dagen på jobbet. Under tiden jag sökte jobb lärde jag känna namnen på flera stycken av Plenias medarbetare. Jag fick en känsla av att de verkligen brydde sig och kämpade för att hitta rätt jobb för just mig.

Ägna ditt CV tid och var noga
Gustafs tips till andra som är i färd med att lägga in sin CV i Plenias databas är att vara noga med registreringen.
– Jag var väldigt noga med de formella uppgifterna eftersom det ökar chansen att få relevanta träffar. Om man skriver för vida begrepp är risken för att få felträffar betydligt större. Jag lade ner en del jobb på att specificera ”det här kan jag och det här är jag intresserad av”. Den fria texten ändrade jag flera gånger och förfinande allt eftersom. För mig tog det tid att registrera sig, säkert en timme, men det var det värt.

Företag och möjligheter