Start » Linkedin

Linkedin

Hur du lyckas på Linkedin

Linkedin – världens största yrkesnätverk – har många fördelar. Nedan följer tips som förklarar hur du uppdaterar din profil för att utnyttja nätverkets potential. Många tror att det är tidskrävande att optimera sin profil, men det behöver inte vara så – små förändringar kan göra stor skillnad. Det vanligaste felet många gör är att stava fel eller att inte använda en profilbild. Om du rättar dina eventuella stavfel och laddar upp en representativ profilbild blir du per automatik mer attraktiv på arbetsmarknaden än tidigare.

Om du är medlem på Linkedin bara för att du förväntas vara det – då behöver du tänka om. Linkedin har förutsättningar att hjälpa dig bli framgångsrik. Om du har en All Star-rating är det 40 gånger mer sannolikt att arbetsgivare kontaktar dig angående lediga tjänster. Det är värt att lägga några timmar på att uppdatera sin profil på Linkedin, belöningen kommer senare. Utgå från vad arbetsgivare söker efter och vill se när du uppdaterar din profil – målgruppsanalys är a och o för att lyckas på arbetsmarknaden.

Du får en All Star-rating så snart du registrerat

• industri och plats
• minst 50 kontakter
• minst tre färdigheter
• nuvarande position
• profilbild
• två tidigare tjänster
• utbildning

Vill du läsa mer om All Star-rating? Läs mer om All Star-rating här.

Endast 51 % har fullständig profil på Linkedin. Det innebär att du är bättre än många andra på Linkedin om du har det. När du tillhör den sällsamma skaran All Star-medlemmar behöver du särskilja dig för att tränga igenom bruset. Nedan följer tio tips för hur du förbättrar din profil på Linkedin – och fördelen är att det inte behöver ta särskilt lång tid att genomföra förändringarna. För varje förändring du genomför ökar dina chanser att synas, i förlängningen betyder dina chanser till arbete ökar när du optimerar din profil.

1. Profilbilden ska representera dig – och framför allt vara nytagen.
2. Uppdatera yrkesrubriken. Är du arbetssökande? Skriv gärna det!
3. Använd din länk på Linkedin på ditt CV och/eller i din mailsignatur.
4. Välj språk beroende på vilket land du söker arbete i.
5. Sammanfatta din kompetens nogsamt i avsnittet ”Sammanfattning”.
6. Beskriv din arbetslivserfarenhet i avsnittet ”Arbetslivserfarenhet”
7. Rekryterare använder sökord – därför ska du också göra det.
8. Framhäv gärna dina rekommendationer från förstahandskontakter.
9. Berätta endast om aktuella och relevanta utbildningar för tjänsten.
10. Ljug aldrig. Men vrid och vänd gärna på sanningen för att lyckas.

Linkedin